Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 15., vasárnap

Jalapenos csirkemell

1087 Kcal / 31 Ch


Nemrég találtam a bioboltban egy számomra új fűszerkeveréket Mucho Macho névre hallgat, gondoltam ezt ki kell probálnom. Igazából nincsenek nagy titkos összetevői, bárki otthon is elkészítheti. A lényege, hogy veszett csípős lett a hús, pont annyira, hogy a bennem lévő nátha gyöngyözve örökre kipárolgot a homlokomból.
1 kg csirkemell
2 dl laktózmentes tej
Bors, só
Mucho Macho fűszerkeverék (fényképen az összetevői)
2 jalapeno paprika
10 dkg laktózmentes sajt
A csirkemellet lapján elvágom, borsozott, sózott tejbe áztatom fél órára, így nagyon finom omlós lesz a hús.
Jénait enyhén olajozok, a húsok mindkét oldalát fűszerezem, sót én már nem tettem újra rá, mert a sajt elég sós+ a tejből szívott magába eleget.
Fedő alatt kb 20-25 percet sütöm 200°C-on. Beszórom reszelt sajttal, ráteszem a karikázott jalapenos paprikát és még 15 percig sütöm 180°C-on fedő nélkül.




                                                                                                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése