Nem vagyok vegetariánus sem vegán, jobban mondva csak heti négy napon, kb mint a kocabagósok. Néha heti 1x-2x azért eszek egy kis húst az íze kedvéért, de amúgy egész jól elvagyok a házi, gyors, húsmentes egytálaimmal. Pl, ha édes-savanyúra fáj a fogam, összerittyentek egy böszme nagy adag Édes-savanyú padlizsánt, úgyhogy igazán jó kis fogyis, várcukor karbantartó ebéd vagy vacsora legyen.
Hozzávalók 2 adaghoz:
350 g = 1 db padlizsán
45 g póréhagyma
150 g = 2 db sárgarépa
180 g bambuszrügy
5 ek jelölten gluténmentes szójaszósz
2 púpos ek eritrit vagy más édesítőszer
2 ek ecet
só
Mehetett volna még bele ananász max 100 g, de lusta voltam lemenni csak ezért a boltba.
1 ek kókuszolaj
Minden zöldséget felkockázok.
A póréhagymát vékonyra karikázom kókuszolajon lepirítom. Sózom, felöntöm szójaszósszal és rögtön hozzáteszem a zöldségeket. Mehet bele az édesítőszer és az ecet. Fedő alatt addig párolom közepes hőn, amíg a padlizsán összeesik. Az egész hadművelet kb negyed óra.
Egész hatalmas mennyiség:
Kalória: 399 Kcal
Fehérje: 16 g
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 42 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése