Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. június 16., vasárnap

Töltött tojás gazdagon

Töltött tojás nem egy kimondott nyári étel, de ha rendesen van előkészítve és hűtve akkor az egyik legfinomabb laktató hideg ételek egyike. Minden meg van benne ami egy klassz ditához kell, fehérje, energia és alig egy kevésre szénhidrát is.


Hozzávalók: 
3 db főtt tojás
60 g krémfehérsajt
80 g laktózmentes tejföl (kb fél kis pohár)
1 tk mustár

1/2 lilahagyma
petrezselyem levél, bazsalikom levél

A három tojást megfőzöm, félbevágom a sárgáját kiveszem.
A tejfölt elkeverem a krémfehérsajttal, mikróban megolvasztom, homogénné dolgozom, aprított petrezselyemlevéllel és bazsalikomlevéllel megturbózom. Hozzáadok 1 tk mustárt és tojások főtt sárgáját, ha sósabban szeretnéd, akkor kóstolás után lehet sózni. Alaposan kikeverem, a tojásfehérjébe töltöm egy estére hűtőbe teszem, vagy reggel teszem hűtőbe és és ebédre, vacsorára összeér.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése