Hozzávalók leves alaphoz:
3 db sárgarépa (200g)
1 póréhagyma (52 g)
zeller gyökér (100 g)
kicsike tv paprika (40g)
csiperke (220 g)
szárított vargánya (5 g)
petrezselyem zöldje jó sok
só
1 ek kókuszolaj
Levesbetéthez:
200 g darált hús
só
frissen őrölt bors
petrezselyemzöldje
1 tojás
30 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
+20 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt forgatáshoz
A levesbetéttel kezdek, mert annak jót tesz a zabpehelyliszt miatt ha áll. Minden hozzávalót alaposan átgyúrok, picike kis gombócokat készítek. Maradék 20 g zabpehelylisztben megforgatom.
A leves alaphoz minden zöldséget nagyon apróra vágok, sózom és 1 ek kókuszolajon fedő alatt lepárolom. Amikor levet eresztett felöntöm 3 l vízzel. 10 percig rotyogva főzöm. Hozzáadom a gombócokat és még 20 percig főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése