Hozzávalók:
200 g zabpehely darálva
2 tojás
víz
só
150 g juhtúró
150 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
snidling
Darált zabpehelyből vagy zablisztből 2 tojással, sóval és vízzel közepes kemény nokedlit készítek. Ennél a nokedlinél a víz hozzáadása után pihentetni kell a tésztát 5-10 percig, mert felveszi a vizet, ha nagyon tömény, sűrű a nokedlitészta, akkor óvatosan adagolj hozzá még vizet, de ne csináld lágyra és ne legyen kőkemény se.
Nokedliszaggatóval vagy kiskanállal lobogó, sós vízben főzd ki. Hideg folyó víz alatt szűrőben mosd át.
A juhtúró nagy részét keverd ki tejföllel, aprított snidlinggel és zúzott fokhagymával. Keverd össze a nokedlivel, szórd meg a maradék juhtúróval és kész.
ma ez volt az ebéd, elkészítettem, isteni finom volt :)
VálaszTörlés