Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. augusztus 5., vasárnap

Raffaello palacsinta

Méghogy a palacsinta olyan uncsi, dehogy, dehogy..sőt igazi hűsítő kényeztetés kánikula idejére. Ha szereted a kókuszt, szereted a Raffaellot, akkor ez a hűtőhideg palacsinta a kedvenced lesz azt garantálom!


Palacsinta hozzávalói:
20 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
1 tojás
4 dl kókusztej (nálam Alpro)
1/2 kk sütőpor
3 ek kókuszolaj a sütéshez
1 ek Eritrit

Krém hozzávalói:
6 dl  Kókusz tejszín, nálam 3x2 dl Delcoco
5 ek Eritrit
5 dkg kókusz + a forgatáshoz 3 dkg
5 dkg = 2 púpos ek Szafi Reform Tejbegríz állagú kókuszos kása poralap
5 dkg natúr, sótlan mandula

A palacsinta hozzávalóiból szokásos módon palacsinta tésztát készítek, Én át szoktam botmixerelni, mert úgy biztosan nem lesz csomós és sokkal gyorsabb is. Ezután 10 db vékony palacsintát sütök.

A krémhez a kását és a kókuszt elkeverem a tejszínnel, hozzáadom az édesítőt és forrásig főzöm. Hűtöm, 1/3-át félre teszem díszítéshez, a nagyobb részét pedig palacsintába kenem vastag csíkban, ahogy a blogban lévő fázis fotón is látszik. Ráteszem a natúr mandulákat, feltekerem és pár órát hűtőben hűtöm.

Amikor kiveszem a maradék krémmel bekenem a palcsintákat kívülről, beleforgatom a kókuszba és már lehet is fogyasztani. Egészben vagy inkább 4 részre vágva a lapacsintát falatokban tálalom.




Egész mennyiség

                1 db
Kalória 
    3785 Kcal
               378 Kcal
Szénhidrát (Ch)
        189 g
                 19 g
Zsír - telített
312 g -telített 242 g
         31 g -telített 24 g
Fehérje
        72 g
                 7,2 g











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése