Palacsinta hozzávalói:
20 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
1 tojás
4 dl kókusztej (nálam Alpro)
1/2 kk sütőpor
3 ek kókuszolaj a sütéshez
1 ek Eritrit
Krém hozzávalói:
6 dl Kókusz tejszín, nálam 3x2 dl Delcoco
5 ek Eritrit
5 dkg kókusz + a forgatáshoz 3 dkg
5 dkg = 2 púpos ek Szafi Reform Tejbegríz állagú kókuszos kása poralap
5 dkg natúr, sótlan mandula
A palacsinta hozzávalóiból szokásos módon palacsinta tésztát készítek, Én át szoktam botmixerelni, mert úgy biztosan nem lesz csomós és sokkal gyorsabb is. Ezután 10 db vékony palacsintát sütök.
A krémhez a kását és a kókuszt elkeverem a tejszínnel, hozzáadom az édesítőt és forrásig főzöm. Hűtöm, 1/3-át félre teszem díszítéshez, a nagyobb részét pedig palacsintába kenem vastag csíkban, ahogy a blogban lévő fázis fotón is látszik. Ráteszem a natúr mandulákat, feltekerem és pár órát hűtőben hűtöm.
Amikor kiveszem a maradék krémmel bekenem a palcsintákat kívülről, beleforgatom a kókuszba és már lehet is fogyasztani. Egészben vagy inkább 4 részre vágva a lapacsintát falatokban tálalom.
Egész mennyiség 1 db Kalória 3785 Kcal 378 Kcal Szénhidrát (Ch) 189 g 19 g Zsír - telített 312 g -telített 242 g 31 g -telített 24 g Fehérje 72 g 7,2 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése