Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. augusztus 7., kedd

Mustáros-tormás csirke steak

Grillezni készültünk vasárnap, de meggondoltuk magunkat, enegdtünk a nagy meleg unszolásásnak és a hűsitő élményfürdő hívásának így egész nap konyhamentes lazulás volt..igen sajnos előző nap nem úsztam meg és előre kellet főznöm. Nem kellett nagy varia a bepácolt csirkemelleket kisütöttem serpenyőben.


Hozzávalók:
50dkg csirkemell filé
2 ek torma
5 ek mustár
1 ek currypor
1 ek fekete bors
himalaja só
50 dkg hatalmas fejű csiperke
1 laktózmentes tejszín
3 ek kókuszolaj

A csirkemeleltet bepácoltam előző este, sóval, tormával, mustárral és borssal. Legalább egy órát álljon a pácban, ha előző este elfelejtenéd bepácolni, vagy csak úgy sietve dobnád össze.
A serpenyőbe nagyon kevés kókuszolajat teszek, éppen csak azért, hogy le ne égjen szárazon a csirke.
Felforrósítom nagyon, fedő nélkül sütömmax hőfokon 15-20 percet. késse kicsit megvégom és megnézem, hogy biztosan átsült-e, ha igen akkor kiszedem őket a serpenyőből és a helyére teszem a hámozott, negyedelt csiperke fejeket. Felöntöm kókusztejszínnel, sózom és puhára főzöm max hőfokon kb 5 perc alatt.

4adag
Egész mennyiség
1 adag
Kalória 
1194 Kcal
299 KCal
Szénhidrát (Ch)
46 g
12 g
Zsír - Telített
45 g - telített 16 g
11 g - telített 3,9 g
Fehérje
138 g
 35 g








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése