Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. augusztus 4., szombat

Rókagombás afrikai harcsa

Utolért a harcsa bosszúja, amíg szegény sütőben izzadt Én a konyhában. Még jó, hogy a meleg miatt nem tudtam aludni és 5-kor már kipattantak a szemeim, így mire a nagy meleg beütött volna, a sütöm már el is lett zárva. Ma is mind minden hétvégén egy nap készül több minden, két féle sült, egy steak és palacsinta. Valahogy mindig abban reménykedek, hogy szerdáig megúszom így főzés nélkül, de persze ez még sosem következett be. Az biztos, hogy holnap nem főzök, ha mindent felfalnak a sáskák, akkor sem.


Hozzávalók:
50 dkg filézett afrikai harcsa

1 db Tv paprika
1/2 db bocskor paprika
150 g rókagomba
2 hatalmas fej csiperke
rozmaring ág
1 tk kókuszolaj

A harcsát megmosom és sózom.
Jénait kókuszolajjal kikenek, belekarikázom a Tv paprikát, ráteszem az afrikai harcsát, beborítom az alaposan mosott gombákkal, bocskorral és a rozmaringgal.
180°Cos sütőben sütöm 20 percet, a keletkezett levet óvatosan leöntöm, a sült zöldségeket leszedem a tetejéről. Olajjal kicsit átpriccelem és még 15 percig sütöm, hogy tényleg sült hal íze legyen, ne pedig főtt.

Egész mennyiség: 675 Kcal / 20,5g Ch / 19,9g Zsír - telített 7,4g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése