Hozzávalók darabonként:
1 avokádó fele
1/4 citrom
1 vékony csík sült norvág lazac 30 g
1 db mini ligh mozzarella
1 db sárga koktél paradicsom
só
Ahány adagot készítesz annyival szorozd fel a receptet.
Egyetlen dolog ami sütést igényel az a lazac, lehet ugyan venni konzervest is, de bevallom én ha nem muszály nem veszek konzerv halat, inkább sütök frisset, mert kb 10 perc az egész és árba ugyan ott vagyok..akár hogy is pillanatok alatt elkészül és tényleg nagyon finom.
Az avokádó magját kiveszem, belsejét hosszában és keresztben felvágom, kicsit szét nyitogatom és jól meglocsolom citrommal. Hagyom így állni amíg előkészítem a halat és a többi hozzávalót.
A halból egy vékonyka csíkot felkockázok, ugyanígy kockázom a paradicsomot és a light mozzarellát is, picit megsózom, majd hozzáadom a kis kanállal kikanalazott avokádó citromos belselyét. Az egészet visszateszem és már jöhetnek is vendégek.
1 adag vagyis a képen látható fél töltött avokádó:
Kalória: 218 Kcal
Szénhidrát: 9g
Fehérje: 9g
Zsír: 17g - telített 2,3g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése