Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. augusztus 30., csütörtök

Lazacos töltött avokádó

Zseniálisan gyors, egyszerű tele vitaminnal és energiával és nagggyoon finoom..az egyik legtökéletesebb előétel partykra vagy csak úgy rohanós reggelire.


Hozzávalók darabonként:
1 avokádó fele
1/4 citrom
1 vékony csík sült norvág lazac 30 g
1 db mini ligh mozzarella
1 db sárga koktél paradicsom


Ahány adagot készítesz annyival szorozd fel a receptet.

Egyetlen dolog ami sütést igényel az a lazac, lehet ugyan venni konzervest is, de bevallom én ha nem muszály nem veszek konzerv halat, inkább sütök frisset, mert kb 10 perc az egész és árba ugyan ott vagyok..akár hogy is pillanatok alatt elkészül és tényleg nagyon finom.

Az avokádó magját kiveszem, belsejét hosszában és keresztben felvágom, kicsit szét nyitogatom és jól meglocsolom citrommal. Hagyom így állni amíg előkészítem a halat és a többi hozzávalót.
A halból egy vékonyka csíkot felkockázok, ugyanígy kockázom a paradicsomot és a light mozzarellát is, picit megsózom, majd hozzáadom a kis kanállal kikanalazott avokádó citromos belselyét. Az egészet visszateszem és már jöhetnek is vendégek.

1 adag vagyis a képen látható fél töltött avokádó:
Kalória: 218 Kcal
Szénhidrát: 9g
Fehérje: 9g
Zsír: 17g - telített 2,3g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése