Arra gondoltam ebben a rekkenő hősében egy desszerttel nem
bíbelődnék egy pudingfőzésnyi időnél többet, de mit is kellene készteni vanília
mániás gyerekemnek és akkor, bumm, beütött a retro..Ti emlékeztek még a régen
mennyire finom volt a krémtúró? Azóta
sem ettem olyan, hiába a szuper reklám, szuper túrókrém, már nem olyan, mint
régen. Hát akkor majd én megcsinálom tuti jóra, ebben legalább tényleg benne lesz a túró is meg a vanília is, nem csak
úgy megaromázva, megmutogatva neki. Légbuborékos, pillekönnyű, mégsem folyós, igazi izórgia lett az eredmény.
Hozzávalók:
25 dkg lm túró
70g (1 egész zcs) Burbon vanílíás Szafi pudingpor
4 ek Eritrit
Vanílás rúd, ha nem Szafi pudingot használsz
4 dl laktózmentes tej
50g mazsola (ízlés szerint több, vagy semmi )
A pudingot szokásos módon felfőzöm a tejjel és az édesítőszerrel. Hozzáadom a túrót, botmixerrel alaposan habosra dolgozom, hozzáadom a mazsolát és hűtöm.
Egész mennyiség mazsolával 6 adag: 660 Kcal / 80,9g Ch / 13g Zsír-8,5g Telített
1 adag mazsolával: 110 Kcal / 13,5g Ch / 2,2g Zsír+1,4g Telített
Egész mennyiség mazsola nélkül 6 adag: 512 Kcal / 45g Ch / 13g Zsír-8,5g Telített
1 adag mazsola nélkül: 85 Kcal / 7,5g Ch / 2,2g Zsír+1,4g Telített
Egész mennyiség mazsolával 6 adag: 660 Kcal / 80,9g Ch / 13g Zsír-8,5g Telített
1 adag mazsolával: 110 Kcal / 13,5g Ch / 2,2g Zsír+1,4g Telített
Egész mennyiség mazsola nélkül 6 adag: 512 Kcal / 45g Ch / 13g Zsír-8,5g Telített
1 adag mazsola nélkül: 85 Kcal / 7,5g Ch / 2,2g Zsír+1,4g Telített
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése