Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. július 31., kedd

Vaníliás krémtúró házilag

Arra gondoltam ebben a rekkenő hősében egy desszerttel nem bíbelődnék egy pudingfőzésnyi időnél többet, de mit is kellene készteni vanília mániás gyerekemnek és akkor, bumm, beütött a retro..Ti emlékeztek még a régen mennyire finom  volt a krémtúró? Azóta sem ettem olyan, hiába a szuper reklám, szuper túrókrém, már nem olyan, mint régen. Hát akkor majd én megcsinálom tuti jóra, ebben legalább tényleg benne lesz a túró is meg a vanília is, nem csak úgy megaromázva, megmutogatva neki. Légbuborékos, pillekönnyű, mégsem folyós, igazi izórgia lett az eredmény.


Hozzávalók:
25 dkg lm túró
70g (1 egész zcs) Burbon vanílíás Szafi pudingpor
4 ek Eritrit
Vanílás rúd, ha nem Szafi pudingot használsz
4 dl laktózmentes tej
50g mazsola (ízlés szerint több, vagy semmi )

A pudingot szokásos módon felfőzöm a tejjel és az édesítőszerrel. Hozzáadom a túrót, botmixerrel alaposan habosra dolgozom, hozzáadom a mazsolát és hűtöm.

Egész mennyiség mazsolával 6 adag: 660 Kcal / 80,9g Ch / 13g Zsír-8,5g Telített
1 adag mazsolával: 110 Kcal / 13,5g Ch / 2,2g Zsír+1,4g Telített

Egész mennyiség mazsola nélkül 6 adag: 512 Kcal / 45g Ch / 13g Zsír-8,5g Telített
1 adag mazsola nélkül: 85 Kcal / 7,5g Ch /  2,2g Zsír+1,4g Telített








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése