Divatos és nagyon menő, ma már minden cukiban lehet venni,
de miért pont uborkás? Amellett, hogy tényleg nagyon finom még a finnyás
gyerekem szerint is, az uborkának sok jó tulajdonsága mellet az egyik
leglényegesebb ebben a rekkenő hőségben, hogy hidratál. A gyümölcscukorral és
sima répacukorral az a baj, hogy vesét a kiürítésre készteti, ezért leszünk
mindig szomjasabbak akár mennyi limonádét iszunk. Az uborka viszont pont az
ellenkező hatást fejti ki, mert szinte semmi szénhidrát tartalma nincsen emellett
kalóriában is szegény.
Hozzávalók:
4 l ásványvíz-bubimentes
3 db citrom (lehet több is én ma nagyon jó éretett kaptam aminek igazi erős citrom íze volt)
literenként 2 ek Eritrit vagy ízlés szerint
4 literhez 2 csipet himalája só (nyáron nagyon fontos a só pótlás)
1 nagy kígyóuborka héjastól
Az uborkát alaposan megmosom és úgy, ahogy van magvastól, héjastól sajtreszelőn lereszelem. Alaposan kinyomkodom a levét, az ubilevet limonádés kancsókba öntöm. Édesítőszerrel, citrom facsart levével és hűtőtt ásványvízzel elkeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése