Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. július 29., vasárnap

Elronthatatlan Cheddaros Csirke

Nálunk lassan 20 éve  van egy szokás, hogy vasárnap az ebéd mindig húsleves, jelenleg tyúkleves, a főétel HÚS, igen így nagybetűvel plussz köret és saláta. Ezt a szokást a férjem hozta a házasságunkba, eleinte még sütemény is volt vasárnap délutánra, de arról elég gyorsan leszoktam. A mai menü így tyúkleves fél tyúkból, cheddaros csirke gluténmentesen, rántott sajt és sima rántott cs.comb nem gluténmentesen a családnak, teljeskiőrlésű lisztből és prézlivel készítve. Köret és saláta zöldséges barna-vadrizs keverék és paradicsom saláta.


Cheddaros csirke hozzávalói:
5 db filézett felső csirkecomb (55dkg)
15 dkg Cheddar sajt (laktóztartalama alacsony, egyéni tűrőképesség szerint fogyasztható)
1,5 dl laktózmentes tej
30 g jelölten gluténmentes panír morzsa (nálam Barbara)
natúr vegeta (sómentes, igazi zöldségekből szárítva)
himalája só
1 tk kókuszolaj

A combokat filézem, félbe vágom, kissé klopfolom, de nem túl vékonyra majd leáztatom tejbe egy órára.
Ezután sózom, reszelt cheddárba forgatom, majd vegetás prézlibe.
Jénait kikenek kenőecsettel kókuszolajjal vékonyan, ráteszem a húsokat, 180°C-on 30 percet sütöm.

Egész mennyiség 10 db:  1386 Kcal / 28,8g Ch / 79,2g Zsír - 34g telített

1 db 139 Kcal / 2,9 g Ch / 7,9g Zsír - 3,4g telített











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése