Hozzávalók 4 pohárhoz:
2 kis doboz laktózmentes túró (500 g)
1 kis pohár laktózmentes natúr joghurt (300g)
4x-es erősségű édesítőszer ízlés szerint
8 db sárgabarack (200g)
Morzsához:
50 g jelölten glutánmentes zabpehely
100 g mandula( nálam forgács, de teljesen mindegy le lesz aprítva)
1 púpos ek 4x-erősségű édesítőszer
4-6 ek lakózmentes tej
A túrót a joghurttal és az édesítőszerrel botmixerezem.
A barackokat magozom, lehúzom a héját, szintén botmixerrel eldolgozom, ha szeretnél tegyél hozzá édesítőszert.
A morzsa alaphoz a zabpelyhet és a mandulát aprítógéppel ledarálom, hozzászórom az édesítőszert és óvatosan adagolva kanalanként a tejet. Hagyom állni, hogy a zab megszívja magát, ha nagyon nagyon száraznak tűnik egy pici tej mehet még bele, de lassan, mert a lényeg, hogy morzsaszerű legyen az egész.
Ezután már csak ízlés szerint rétegezni kell a poharakban a három réteget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése