Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. június 24., hétfő

Levendulás meggylimonádé

Bevetésére került gyerekkorom nagy kedvence a meggylimonádé. Bevallom őszintén az én gyerekemnek nem tetszett, először azt hittem a levendula miatt, de kiderült, hogy neki levendula nélkül sem jön be a retro meggylimonádé, úgyhogy mi ketten a férjemmel feláldoztuk magunkat és mind megittuk.

Hozzávalók:
50-70 db meggy vagy amennyit akartok
2 ek 4x-es édesítőszer
2 l ásványvíz
levendula

Meggyet mosom, magozom. Egy jégkocka tartóba teszek egy-egy szemet, felöntöm vízzel és mehet megfagyni.

A maradék meggyet szintén magozom, meghintem édesítőszerrel hagyom állni, mivel az alaprecept szerint a cukros meggy sütibe vagy duntszba került és a megmaradt levet ittuk limonádénak, ezért itt egy lépés máris kimarad, tehát a meggyet akár meg is nyomkodhatjuk, hogy még több finom lé jöjjön ki belőle.

Amikor a jeges meggy már rendes kocka lett meggylevet öntök minden pohár aljába, meggyes jégkockával megnyomom, felöntöm vízzel, egy levendula virággal felturbózom és kész.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése