Hozzávalók:
25 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
2 tojás
2 dl light laktózmentes tej
kb 2,5-3 dl szódavíz
kókusz olaj a sütéshez
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer
Töltelékhez:
1 ek chiamag
5 dl ligh laktózmentes tej
1 zcs Szafi Bourbon vaníliás pudingpor
125 g friss szeder
+1 ek Eritrit
A palacsinta hozzávalóiból tésztát készítek 2 dl tejjel és 2dl szódavízzel, hagyom állni kb fél órát, hogy a zab megszívja magát. (addig készül majd a krém) Ezután hozzáadok még 1 dl szódavizet. Kókuszolajjal kikente forró serpenyőben 10 db közepes vastag palacsintát készítek. A serpenyőt csak minden harmadik palacsintánál olajozom és nagyon enyhén alig egy kk olajjal.
Amíg a palacsinta tészta áll elkészítem a chiapudingos krémet:
A pudingport a chiamagot és az édesítőszert elkeverem a tejjel, folyamatos gyors keverés mellett felforralom. Lágyabb krémet kapok, de ahogy hűl a krém a chiamag úgy veszi fel a nedvességet és egyre masszívabb formát ölt.
A palacsintákat a szélénél egy csíkban krémmel halmozom, a tészta többi részét az 1 ek Eritrittel turmixolt szederrel megkenem, majd az egészet feltekerem. Hűtőben hűtöm legalább fél órát, de akár azonnal is fogyasztható.
Egész mennyiség:
Kalória: 1715 Kcal
Szénhidrát: 217g
Fehérje: 92g
Zsír: 46 g - telített:14g
1 db palacsinta:
Kalória: 172 Kcal
Szénhidrát: 21,7 g
Fehérje: 9,2 g
Zsír: 4,6 g - telített 1,4 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése