1 kg nyúl eleje
1 ek füstölt paprika őrlemény (ez lesz a sült nyúl lelke)
sok fekete bors
2 tk grill fűszerkeverék
só
3-4 ek kókuszolaj
Előző este a nyuszit mosás után kb 2 ek kókusz olajjall és minden fűszerrel, sóval alaposan bedörzsölte, fóliába csavarva pácolta.
Másnap legnagyobb döbbenetemre 2-3 ek kókuszolajon lepirította, azért volt fura, mert Én ilyet még sosem tettem a nyúllal. Eszméletlen finom füstölt paprika illat lengte be a lakást, és várakozásommal ellentétben nem égett le a hús, éppen kapott egy kis kérget, ami bent tartotta később a nedvességet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben fedő alatt sütötte 200°C-on 15 percet, hogy átpuhuljon, ezután fedő nélkül még 20 percet.
Abban a serpenyőben, amiben a nyulat elősütötte lilahagymát és bébi paradicsomot sütött, nagyon finom lett.
Egész menyiség:
Kalória: 1951 Kcal
Szénhidrát: 0g
Fehérje: 210g
Zsír: 50g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése