Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. szeptember 21., péntek

Francia mustáros csirkemell

Ha ki akarsz lápni a szokásos, már-már unalmas sült csirkemell kategóriából, de mégis ragaszkodsz ehhez a húshoz, mert gyorsan elkészül vagy csak diétásabb, akkor íme egy végtelen egyszerű tipp, hogy csupán három hozzávalóval, hogy tudosz zseniálisan finom vacsorát készíteni:



Hozzávalók:
0,5 kg filézett csirkemell
I: 2 ek francia mustár (darabos mustár)
II: Szemes vegyes bors (malom)
III: 125 g laktózmentes joghurt (kis doboz vagy)
himalaya só
kb 1 ek olivaolaj
kb 0,5 dl víz

A csirkemelleket lesózom, bekenem a darabos mustárral, alaposan megszórom frissen őrölt vegyes szemes borssal.
Egy serpenyőt kikenek olivaolajjal, nálam 5 spricc oliva spray ment bele, beleteszem a pácolt húsokat, párszor megforgatom és lesütöm. Amikor kezd pirulni ráhalmozom a joghurtot. Fedő alatt párolom, ha kezdi elfőni a szaftot, de még a hús nem puha, akkor, felöntöm 0,5 dl vízzel. A lényeg, hogy sűrű szaftot kapj a végén.
Bármilyen körettel tálalható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése