Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. szeptember 8., szombat

Fügés pitécskék

Suli kezdés, rohanás, munka, edzés, mi hiányzik még az iskolatáskából..Erről szólt a hetünk. Valamikor édességet is kell készíteni, jó lenne sütés nélkül, olyan kis összedobósat, így jött a gondolat, maradék kekszeimet feláldozva mini fügés pitéket készítettem kb 10 perc alatt, de lehet annyi sem kellett hozzá..az eltüntetésükhöz tuti nem.


Hozzávalók 1 mini pitécskéhez:
3 db jelölten gluténmentes zabkeksz (nálam házi cookie)
2 ek laktózmentes tej
10 dkg laktózmentes mascarpone
2 tk 4x-es erősségű édesítőszer
narancshéj por (lehet reszelt narancshéj is)
125 ml laktózmentes folyékony tejszín
pár szem mandula
1/2 füge

A zabkekszet aprítógépben ledarálom, elkeverem a tejjel, kiskanállal a formába nyomkodom.

A mascarponét kikeverem a folyékony tejszínnel, édesítővel és a narancshéj porral. Az egészet a formába halmozom.

Tetejére érett fügét, mandulát és zabkeksz morzsát szórok.

30 percre ment a hűtőbe.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése