Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. szeptember 6., csütörtök

Al Capone pizza gluténmentesen

Pizzából sosem elég, főleg ha még a liszt is minimál dizájnon nyomja a tésztában. Nagyon olaszosan, nagyon csípősen, húsmentesen vagy akár hússal turbózva..a lényeg, hogy pizza legyen, jó sok és legyen egy kis gengszter otthon, aki nevet ad neki. Az én változatom gluténmentes és szénhidrátcsökkentett, a kis és a nagy gengszteré pedig tk lisztes.


Hozzávalók 1 pizzához:
30 dkg karfiol
2 ek (4 dkg) barna rizsliszt
2 tk Utifű maghéj liszt
1 tojás
himalája só


Feltéthez:
2 ek házi pizzakrém (sajátom még tavalyról, ha nincs házid lehet bolti is)
1/2 db nagyon csípős zöldpaprika
8-10 szem fekete magozott olajbogyó
1 ek jól átmosott ecetes kapribogyó
friss bazsalikom levél
5 db koktél paradicsom
5-5 dkg Edami és fehér Cheddar
Ha húsosan szeretnéd: sült csirkemell bátrabbaknak házi kolbász



A karfiolt lereszelem és besózom (NEM csavarom ki ruhán, ahogy sok recept videó mutatja, kelleni fog majd a nedvesség!) Hozzáadom a tojást és az elkevert liszteket. Jól eldolgozom, hagyom állni, amíg minden feltétet eldarabolok, és a sajtokat leszelem.

A tésztát oliva olajos sprével lespriccelt sütőbe nyomkodom, megkenem a pizza szószommal, ráteszem a félbevágott paradicsomot, a félbevágott fekete olajbogyókat és a jól átmosott kapribogyót. A kapribogyóval vigyázz, mert ha sokat teszel a tésztára, elviszi az ízét, jó alaposan áztasd és mosd át.
Pár levél bazsalikomot apróra vágok ezt is rászórom a tésztára, ahogy a karikázott csípős paprikát is. Sajt nélkül beteszem a sütőbe 200°C-ra 15 percre.

Ezután kiveszem, teszek még rá friss bazsalikom levelet, hogy minél intenzívebb maradjon az íze, ráteszem az elkevert reszelt két féle sajtot és megy vissza a sütőbe 180°C-ra 10 percre.

Egész mennyiség:
Kalória: 762 Kcal
Szénhidrát: 32g
Fehérje: 44g
Zsír: 42g - telitett 24g









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése