Hozzávalók 1 pizzához:
30 dkg karfiol
2 ek (4 dkg) barna rizsliszt
2 tk Utifű maghéj liszt
1 tojás
himalája só
Feltéthez:
2 ek házi pizzakrém (sajátom még tavalyról, ha nincs házid lehet bolti is)
1/2 db nagyon csípős zöldpaprika
8-10 szem fekete magozott olajbogyó
1 ek jól átmosott ecetes kapribogyó
friss bazsalikom levél
5 db koktél paradicsom
5-5 dkg Edami és fehér Cheddar
Ha húsosan szeretnéd: sült csirkemell bátrabbaknak házi kolbász
A karfiolt lereszelem és besózom (NEM csavarom ki ruhán, ahogy sok recept videó mutatja, kelleni fog majd a nedvesség!) Hozzáadom a tojást és az elkevert liszteket. Jól eldolgozom, hagyom állni, amíg minden feltétet eldarabolok, és a sajtokat leszelem.
A tésztát oliva olajos sprével lespriccelt sütőbe nyomkodom, megkenem a pizza szószommal, ráteszem a félbevágott paradicsomot, a félbevágott fekete olajbogyókat és a jól átmosott kapribogyót. A kapribogyóval vigyázz, mert ha sokat teszel a tésztára, elviszi az ízét, jó alaposan áztasd és mosd át.
Pár levél bazsalikomot apróra vágok ezt is rászórom a tésztára, ahogy a karikázott csípős paprikát is. Sajt nélkül beteszem a sütőbe 200°C-ra 15 percre.
Ezután kiveszem, teszek még rá friss bazsalikom levelet, hogy minél intenzívebb maradjon az íze, ráteszem az elkevert reszelt két féle sajtot és megy vissza a sütőbe 180°C-ra 10 percre.
Egész mennyiség:
Kalória: 762 Kcal
Szénhidrát: 32g
Fehérje: 44g
Zsír: 42g - telitett 24g



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése