Hozzávalók:
50 dkg liszt (nálam fehér tönköly és teljeskiőrlésű vegyesen)
3 dl laktózmentes tej (lehet mandulatej is)
1 dl folyékony kókusz zsír
1 zcs instant élesztő
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
fahéj és 4x-es édesítőszer szóráshoz
A tejet meglangyosítom, beleszórom az instant élesztőt, szórok rá egy nagy csipet lisztkeveréket, elkeverem és hagyom felfutni. Van, aki az instant élesztőt nem futatja fel, nekem az volt vele a tapasztalatom, hogy akkor nem lett homogén a tészta, hanem ahol az élesztő szemcse volt ott nagy lyukak keletkeztek így én mindig futatom.
A liszteket elkverem, hozzáadom a futtatott tejet és a folyékony kókuszolajat. Tojás nem kell bele!
Duplájára kelesztem. Kettőbe vagy négybe veszem a tésztát attól függően, hogy picike gubancot vagy tenyérnyit szeretnék készíteni.
Vékonyra nyújtom. Megszórom édesítős fahájjal, ha 4x-es erősségűt használsz azzal óvatosan és keveset tegyél a fahéjhoz. Ezután elkezdem a tészta szélnél feltekerni, kettőt tekerek, levágom, megint kettőt tekerek, levágom, amíg a tészta el nem fogy. A kapott kis hurkákat csak úgy lazán összegubancolom. Tepsiben újra kelesztem, majd sütöm 180°C-on 15 percet.
Egész mennyiség 24 db:
Kalória: 2584 Kcal
Szénhidrát: 285g
Fehérje: 65g
Zsír: 114g - telített 95,3g
1 db kifli:
Kalória: 108 Kcal
Szénhidrát: 11,8g
Fehérje:2,7g
Zsír: 4,7 g- telített 3,9g




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése