Hozzávalók 12 db-hoz:
1 bögre 3 dl
Muffin tésztához
1/2 bögre Eritrit
1,5 bögre = 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 bögre = 10 dkg darált dió
1 bögre kókusz tejszín
2 tojás
1/2 zcs sütőpor
csipet szegfűszeg
1 púpos tk sáfrányos szeklice
Díszítésre:
15 dkg kb fél doboz laktózmentes mascarpone
1 ek Eritrit
3 bögre = 20 dkg darabolt dió
A muffinhoz a száraz hozzávalókat összekeverem: liszt, sütőpor, dió, szegfűszeg.
A nedves hozzávalókat összekeverem az édesítőszerrel: tojás, tejszín, Eritrit.
A két komponenst végül csomómentesen elkeverem egymással.
Vagy enyhén kókuszolajjal kikent muffin sübőbe kanalazom vagy muffin papírral bélelt sütőbe.
180°C-on sütöm kb 30 percig.
A mikor kihűltek a muffinok, a mascarponét kikevered az édesítővel, kiskanállal lekened a tetejüket. Tökmindegy, hogy szép vagy nem lehet béna is, nem fog látszani.
A darabolt diót száraz serpenyőben pár percig folyamatos keverés mellett közepes hőnél pirítsd meg. Ezt a részt ne hagyd, nem olyan nagy macera és nagyon-nagyon csalogató illatot fogsz vele elérni, aminek biztos egy gyerek vagy vendég sem fog ellenállni.
A mascarponés muffint nyomkodd a pörkölt dióba és már lehet is falni.
Egész mennyiség 12 db:
Kalória: 4129 Kcal
Szénhidrát: 152g
Fehérje: 70,4g
Zsír: 350g - telített 126g
1 db muffin:
Kalória: 344Kcal
Szénhidrát: 12,6g
Fehérje: 5,8g
Zsír: 29g - telített 10,5g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése