Hozzávalók
25 dkg laktózmentes trappista
25 dkg laktózmentes túró
15 dkg jelölten gluténmentes zapehelyliszt (lehet más teljeskiőrlésű, ha nem vagy gm diétán)
10 dkg laktózmentes vaj
1 tk só
1 tojás ( csak a kenéshez kell, ezért a tojás allegiások akár ezt el is hagyhatják helyette sajtot reszeljenek a tetejére )
szezám vagy lenmag díszítéshez
A sajtot nagyra reszelem, összekeverem a túróval és a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadom a lisztet és azonnal vagy akár másnap sütöm.
Nagyon vékonyra nyújtom a tésztát, pár mm-re, lekenem tojás sárgájával, megszórom magvakkal vagy reszelt sajttal, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, de lehet csíkokra is vágni kinek, hogy gyorsabb vagy mennyi ideje van.
170°C-on hőlégen amíg aranybarna nem lesz, rácsony hagyom hűlni. A lényeg a tallérformánál, hogy inkább száradjon ropogósra.
Hagyományos pogácsa formánál szokásos alsó-felső sütés 180°C kb 25-30 perc.
Egész mennyiség 2 nagy tepsi=125 db tallér:
Kalória: 2546 Kcal
Szénhidrát: 99g
Zsír: 176 g - telített 50g
Fehérje:124g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése