Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. augusztus 27., hétfő

Grill bárányborda csicseri pürével

Grillezésre készültünk vasárnap, de az idő hirtelen lehűlt, így aztán a férjem elfoglalta a konyhát és bent készítette el a Grill báránybordát, Én meg csak a konyha sarkából pislogtam és nyeldestem, mert már az elősütésnél ínycsikalndó fűszer illatok lengték be a lakást.




Hozzávalók:
Fél kis bárány bordája
Grill fűszer keverék

sok feketebors
olivaolaj

A báránybordát előző este alaposan bekente a fűszerekkel, bezacskózta és a hűtőben pihentette.
Reggel kevés kókuszolaj kérget pirított rá, majd oliva olaj sprayvel lespriccelte alufóliával bélelt vasedényben párolta fedő alatt 200°C-on 20-25 percet, ezután alsó sütésen+felső grill fokozaton 200 °C-on aranybarnáig.

Settenkedve készítettem pár fázisképet, de valamiért a párom kizavart a konyhából :D Csak remélni tudtam, hogy a végeredményről azért tudok még egy szép képet kattintani, mert legutóbb a báránycombról csak sütés előtti képig jutottam :D

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése