Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. augusztus 16., csütörtök

Diós túrógombóc

Feltettem a mi legyen az ebéd című lemezt, jött a szokásos válasz mindegy..mondanom sem kell ez a halálom, úgyhogy elég sokáig töprengtem, molyoltam a lakásban egész addig, amíg már tíz óra is elmúlt. Jött a felismerés én még mindig nem főzök és ezzel együtt jött az ötlet is, mert valahogy mindig így történik..sült túrógombócot házasítok pörkölt dióval..az gyorsan meg van.


Hozzávalók:
25 dkg laktózmentes túró
2 ek = 25g jelölten gluténmentes zabpehely
1 tojás
3 ek Eritrit
10 dkg dió
1/2 zcs Szafi reform Bourbon vaníliás pudingpor
2,5 dl laktózmentes tej





A diót nagyobb darabokra töröm és megpörkölöm, a pörkölés nagyon fontos az adja meg az igaziízét. A túrót kikeverem a tojással, édesítővel darált pörkölt dióval, és a zabpehellyel. Szokásos gombócokat készítek szám szerint 14-et.
Laktózmentes joghurttal kikent jénaiba teszem.
10 percig sütöm 180°C-on, kiveszem és leöntöm a felfőzött pudinggal. Megszórtam maradék darabos pörkölt dióval és vissza a sütőbe még 20 percre.

Egész mennyiség:
Kalória: 1224 Kcal
Szénhidrát: 51g
Fehérje: 69g
Zsír: 83g -telített 19g 

1 db:
Kalória: 87Kcal
Szénhidrát: 3,6g
Fehérje: 4,9g
Zsír: 5,9g - telített 1,4g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése