Ezerrel dönget az ősz és ezerrel érik a gesztenye.. annyira, de annyira szeretem! Mi régen rengeteg gesztenyécskét készítettünk cukorral és keksszel kikeverve, pár éve már IR barát és diétás változatként van begolyózva. Kétféleképp készítem, vagy karácsonyi vásárokban a gesztenyéstől vett sült gesztenyével, vagy most per pillanat cukormentesen 100%-os gesztenyemasszával.
Hozzávalók 20 db-hoz:
250 g 100%-os cukormentes gesztenyemassza
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2-3 ek rumaroma
50 g darált zabpehely
40 ml mandulatej
Gesztenye díszítésre:
40 g 85%-os étcsoki
1 ek olaj
A gesztenyemasszát elkeverem a rumaromával és a porrá darált édesítőszerrel. Hozzáadom a darált zabpelyhet, mandulatejet, kézzel alaposan eldolgozom.
Golyókat készítek belőle.
Étcsokit olajjal, vízgőz felett temperálom. A golyókat szépen belemártom. Saslitűvel is csinálhatod, így biztosan nem égeted meg a kezed a csokival, nekem kézzel könnyebb volt.
Egész mennyiség 370 g:
Kalória: 856 Kcal
Szénhidrát: 89 g
100 g Szelíd gesztenyécske diétásan:
Kalória: 231 Kcal
Szénhidrát: 24 g
*IR, PCOS: hozzáadott cukort nem tartalmaz, a tej mandulatej legyen, mert az nem számolós ch, illetve a csoki minimum 75%-os legyen, így az sem számolós ch. Étcsoki bevonónál a hagyományos bevonót ne használd, mert túl sok gyors ch-t tartalmaz.
Közepes felszívódású desszertet kapsz, így tízóraira és uzsonnára fogyaszthatod.
*Gastritis, gyomorfekély, GERD esetén csak annyit mondok, hogy nyami befelé.
Sült gesztenyés változat linkjét ide kattintva eléred:
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése