Hozzávalók:
150 g Gullon cukormentes keksz
1 dl tej
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Töltelékhez:
2 db kicsi túró (500 g)
5 dl cukormentes hab tejszín (kék dobozos Hulala)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 db sárgabarack
1 db lime
10 db lapzselatin
Tetejére:
2 db Sárgabarack
lime
2 db gullon keksz (morzsa és egész)
A tésztához a kekszet zacskóba teszem és sodrófával zúzom, lehet aprítógéppel is.
Hozzáadok 2 ek 4x-es erősségű édesítőszert és 1 dl tejet. Alaposan eldolgozom, majd 20 cm-es tortaforma aljába egyengetem egy kanál hátuljával
A krémhez a túrót, lime reszelt héját és facsart levét, 1 ek édesítőszerrel, 1 dl folyékony habtejszínnel botmixerrel eldolgozom.
Külön tálban felverem habnak a maradék 4 dl habtejszínt. A kettőt krémet óvatosan elkeverem, hozzáadom az icipicire darabolt sárgabarackot.
A zselatint leírás szerint feloldom, óvatosan a krémbe keverem, majd habverővel eldolgozom.
Krémet a tésztára egyengetem. Mehet a 4°C-os hűtőbe kb fél óra alatt összeáll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése