Töltelék hozzávalói:
400 g sovány darált hús
pár db kicsi piros paradicsom
1/2 fej kicsi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 ek édesnemes fűszerpaprika
petrezselyemzöld
bors *
Palacsinta hozzávalói:
300 g teljes kiőrlésű tönköly liszt*
2 db tojás
3 dl szénsavas víz
3 dl tej
őrölt rozmaring
nagy csipet só
1/2 kk sütőpor
aprított petrezselyem zöld
* Tk liszt helyett lehet zabpehellyel is készíteni kb 1,5-2 dl-vel több víz kell majd hozzá, vagy eleve 250 g zabpehely liszt ugyanennyi folyadékkal. Keverés után a tésztát pihentetni kell 15 percet, csak utána süsd, mert a zabliszt még alakul.
100 g tejföl
50 g joghurt
só
édesnemes fűszerpaprika
Palacsinta hozzávalóiból csomómentes, sós tésztát készítek. Tapadásmentes serpenyőben kisütőm.
Töltelék hozzávalóiból olaj, zsiradék hozzáadása nélkül, fedő alatt párolt ragut készítek, úgy, hogy a paprikát csak a végén adom hozzá. Max 0,5 dl vizel lehet hozzá önteni, de azt el kell párolgatni majd alóla.
Minden palacsinta közepére teszek egy púpos ek húst. felhajtom két oldalról a palacsintát, majd a másik oldalról is felhajtom, mint egy kis párna, olyan legyen.
Leöntöm tejfölös öntettel, előmelegített sütőben 180 °C-on 20 percet sütöm.
Egész mennyiség 10 db:
Kalória: 2185 Kcal
Szénhidrát: 191 g
1 db Hortobágyi húsos palacsinta :
Kalória: 219 Kcal
Szénhidrát: 19 g
*IR, PCOS diéta: igen kecés gyors ch-t tartalmaz így nemcsak ebédre, de tízóraira és vacsorára is kiváló választás.
*Gastritis, gyomorfekély, GERD eserén bors nélkül, a paradicsomnak csak a húsát használd fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése