Tortácska hozzávalói:
1 kis doboz laktózmentes túró (25 dkg)
1 db tojás
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 db citrom reszel héja
1 púpos ek jelölten gluténmentes zabpehely
Narancszseléhez:
2 narancs facsart leve (220 ml)
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer
4 db lapzselatin
+
+
1 kis doboz friss málna (125 g)
A tortácskához a túrót, a tojást, édesítőszert, citromhéjat és zabpelyhet eldolgozom villával egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, akkorára, mint egy kis tányér. Ha van kicsike tortaformád, ami nekem nincs, akkor még egyszerűbb dolgod lesz. 180 °C-on sütöm 25 percet.
A lapzselatint az összes narancslével és édesítőszerrel leáztatom, ezután felmelegítem, innentől vagy a mini tortaformában hagyott kihűlt sütire öntöd, vagy ha ez nincs, akkor egy akkora edényben hűtöd amekkora a tortácskád (tegyél alá fóliát vagy sütőpapírt úgy könnyebben ki tudod majd szedni belőle). Amikor kezd dermedni a zselé dobálj rá málnaszemeket.
Egész mennyiség:
Kalória: 641 Kcal
Fehére: 52,2 g
Zsír:24,8 g
Szénhidrát: 42,9 g
Egész mennyiség:
Kalória: 641 Kcal
Fehére: 52,2 g
Zsír:24,8 g
Szénhidrát: 42,9 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése