Piskóták hozzávalói:
10 ek jelölten gluténmentes zabpehely darálva (200g)
1 ek cukormentes kakaópor
vanília őrlemény
2 késhegynyi sütőpor
6 db M-es tojás
80 g natúr laktózmentes joghurt
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Krém és eper öntet hozzávaló:
500 g eper
3 dl cukormentes Hulala tejszín
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 dl laktózmentes tej
1 ek zselatin fix
Hosszúnak fog tűnni a leírás, de abszolut nem bonyolult a folyamat, lényegében piskótát kell sütni, eper öntetet készíteni, habot felverni és epret darabolni, aztán mindent rá bízhatsz nyugodtan a gyerekedre, majd ahogy esik úgy puffan alapon összerakja epres somlóit..és pont úgy lesz a legfinomabb.
I.
A piskótához két tálban kimérek 5-5 ek darált zabpelyhet, hozzáadom mindkettőhöz az 1-1 késhegynyi sütőport alaposan elkeverem.
A csokis piskótához az 5 ek sütőporos darált zabpehelyhez 1 ek kakaóport teszek, hozzáadom a 3 tojás sárgáját, 1 csapott ek édesítőszer, 1 púpos ek joghurtot. Alaposan eldolgozom.
A vaníliás piskótánál ugyan így járok el csak a kakaópor helyett vanília őrlemény teszek.
Felverem a 6 tojás fehérjét jó keményre, felét a csokis piskótához keverem, felét a vaníliáshoz.
A kétféle piskótát egy sütőpapírral bélelt közepes tepsi két ellentétes végére öntöm, ezután óvatosan elsimítom a tepsi közepéig őket amíg össze nem érnek.
190°C-ra előmelegített sütőben sütöm 10 percet, eztán visszaveszem a hőt tovább sütöm 170°C-on 20 percet. Elzárom a sütőt, résre kinyitom a sütő ajtót és bent hagyom még 10 percet. Kiveszem és hagyom kihűlni.
Amíg hűl elkészítem az öntetet és a habot.
II.
2 nagy szem epret 1 dl tejjel és kevés édesítőszerrel leturmixolok, ezzel a felszeletelt piskótát meglocsolom. Hagyom, hogy a piskóta átázzon.
III.
Felverem a tejszínhabot 1 púpos ek édesítőszerrel.
IV.
5 nagy szem epret kiveszek az egészből, maradék édesítőszerrel leturmixolom és elkeverem a zselatin fixszel.
V.
Összeállítom az egészet kedvem szerint mindent egy jénaiba dobálva.
Kétszínű piskóta, hab, epres öntet, darabolt eper darabok és megy a hűtőbe pihenni egy kicsit.
Egész mennyiség:
Kalória: 2304 Kcal
Fehérje: 85 g
Zsír:134 g
Szénhidrát:161,4 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése