Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
3 ek kókuszolaj
1 kis doboz joghurt (150 g ) vagy ennek megfelelő kókusztej
1 púpos ek Tikka masala fűszerkeverék
2 dl paradicsompüré
2,5 dl víz
só ízlés szerint
1/2 db lilahagyma
A fűszerkeveréket elkeverem a joghurttal vagy kókusztejjel, nekem az nem volt itthon sajna.
A húst nagy kockára vágom, olajon csipet sóval aranybarnára pirítom, majd kiszedem egy tányérba.
Serpenyőbe a hús helyére az apróra vágott lilahagyma kerül, folyamatos keverés mellett üvegesre pirítom. Hozzáadom a fűszeres joghurtot és visszateszem a kockázott húst. Elkeverem, felöntöm 2,5 dl vízzel, hozzáadom a paradicsompürét, sózom, fedő alatt készre főzöm. Nekem 3x is fel kellett öntenem 2,5 dl vízzel, mert olyan szuper izomszerkezetű húst vettem, hogy alig akart megfőni, késsel ellenőrizni lehet, mikor lesz jó, onnantól már csak várni, kell, hogy össze sűrűsödjön.
Basmati rizzsel tálalom (fogyasztó szakban lévők szénhidrát csökkentett tésztával)
A csirkehús vásárlásnál Én falusit szoktam venni, vagy ha a boltban veszem, figyelek arra mivel etetik és hogyan tartják az állatot, kicsit drágább az ára, de így más a hús szerkezet és az íze is sokkal élvezhetőbb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése