Hozzávalók:
1 db Csirke zsigerelve
1 kis db kacsa máj (lehet csirke máj is)
petrezselyem zöldje
kevéske zeller zöldje
sok frissen őrölt tarka bors
1 gerezd fokhagyma reszelve
só
pár szelet szénhidrátcsökkentett kenyér
2 tojás
1 nagy db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 kis db zellergumó
2-3 szál zeller levél
oliva spré
A csirkét megmosom, nem érdekel mit mond az ÁNTSZ, a bolti csirkék mind koszosok és vidéki életem során is mindig szép tisztára mosás után használtuk fel a csirkét, úgyhogy Én a csirkét megmosom még hozzá jó alaposan. Ezután oliva sprével lefújom és alaposan besózom, ahol vastagabb a hús réteg ott vastagabb sóréteget teszek, a szárnyak és a comb vége enyhébben lesz sózva, és persze a belseje is kap egy hintést.
Összeállítom a tölteléket:
A zöldeket aprítom, fokhagymát sajtreszelőn lereszelem, hozzáütök 2 tojást, sok borsot őrlök hozzá, sózom és hozzáadok 5-6 szelet ch csökkentett kenyeret valamint egy kis darabka májat (nálam kacsa aprólék leves készült Én onnan vettem ki a kacsamájat). Alaposan eldolgozom, ha nagyon száraz lenne, akkor marékkal vizet öntögetek hozzá. Betöltöm a csirkébe.
Egy cseréptálat oliva sprével kifújok, teszek az aljába szeletelt zellert, sárgarépát és petrezselyem gyökeret és zeller levelet, erre fektetem a csirkét. Nem adok hozzá sem vizet sem egyéb több olajat, mert bőven elég lesz ami kijön a csirkéből. Lefedem és max hőfokon puhára sütöm, de közben sűrűn locsolgatni kell a csirke alatt keletkezett szép sárga lével. Leveszem a cseréptál tetejét és aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése