Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. július 31., szerda

Túrós rakott karfiol

Nagy dilemma után úgy döntöttem húsmentes ebédet főzök, mert amúgyis megint elszalad velem a ló a hús evéssel, attól meg mindig ellustulok, valahogy nem mennek úgy az edzések sem, szóval rakott karfiol húsmentesen..ja nem, a fiam kiataláta, hogy az ő adagjára tegyünk mangalica szalámit, mert ez nem kaja így ahogy van :D Aztán hazajött a férjem és jól kiakadt, hogy az Ő drága szalámiját így elpazaroltam! Férfiak!! Ebben egyébként az a poén, hogy ezt csak magamnak sütöttem volna, de valószínű kellően megcsapta végre a család többi tagját is az életmódváltás, mert egy jó ideje lenyúlják a kajámat.


Hozzávalók:
400 g karfiol
1 szexi dundi gerezd fokhagyma
kapor
petrezselyemzöld
250 g túró
1 kis doboz tejföl (150 g)
1/2 kis doboz joghurt (60 g)


A karfiolt sós vízben fél puhára főzöm, a száránál szoktam késsel ellenőrizni mikor jó.
Elkeverem a túrót, a tejfölt, joghurtot sót és az aprított, kaprot, petrezselyemzöldet, fokit. Adok hozzá ízlés szerint sót.

A fele túrós cuccot egy olajsprével kifújt kicsike cserépedénybe egyengetem, ráteszem a főtt karfiolt, ennek a tetejére a maradék túrós cucc jön. Én egy kis tepsibe tettem még a cserépedényt, mert elég keskeny a fala, nehogy levet eresszen. Mehet a 200°C-os sütőbe.

Egész adag:
Kalória: 788 Kcal
Fehérje: 53,1 g
Zsír: 50,7 g
Szénhidrát: 25 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése