Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. április 30., kedd

Rebarbarás chiás pohár

Szeretem a rebarbara enyhén savanykás ízét, szeretem ahogy átváltoztatja az ételeket. Bónusz pont a tavasz legtökéletesebb növények, hogy szénhidrátot és kalóriát is minimálisan tartalmaz, ezért remekül beilleszthető cukorbeteg és fogyókúrás étrendbe.

Hozzávalók 1 nagy pohárhoz
2 szál rebarbara
5 szem eper
2 dl laktózmentes tej vagy növényi tej
2 púpos ek chiamag
Ízlés szerint 4x-es erősségű édesítőszer

A rebarbarát karikázom, az eperrel kevéske vízzel elkezdem főzni. Csak pár kanál vizet tegyél alá annyit, hogy hogy ne kapja le a hő amíg el kezd levet ereszteni minden. Addig párolom, amíg a rebarbara félig megpuhul az eper pedig teljesen szét megy homogénné.
Leveszem a hőről, óvatosan hozzáöntöm a tejet.
Hozzáadom a 2 púpos ek chiamagot, hűtőben kihűtöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése