Szeretem a rebarbara enyhén savanykás ízét, szeretem ahogy átváltoztatja az ételeket. Bónusz pont a tavasz legtökéletesebb növények, hogy szénhidrátot és kalóriát is minimálisan tartalmaz, ezért remekül beilleszthető cukorbeteg és fogyókúrás étrendbe.
Hozzávalók 1 nagy pohárhoz
2 szál rebarbara
5 szem eper
2 dl laktózmentes tej vagy növényi tej
2 púpos ek chiamag
Ízlés szerint 4x-es erősségű édesítőszer
2 szál rebarbara
5 szem eper
2 dl laktózmentes tej vagy növényi tej
2 púpos ek chiamag
Ízlés szerint 4x-es erősségű édesítőszer
A rebarbarát karikázom, az eperrel kevéske vízzel elkezdem főzni. Csak pár kanál vizet tegyél alá annyit, hogy hogy ne kapja le a hő amíg el kezd levet ereszteni minden. Addig párolom, amíg a rebarbara félig megpuhul az eper pedig teljesen szét megy homogénné.
Leveszem a hőről, óvatosan hozzáöntöm a tejet.
Hozzáadom a 2 púpos ek chiamagot, hűtőben kihűtöm.
Leveszem a hőről, óvatosan hozzáöntöm a tejet.
Hozzáadom a 2 púpos ek chiamagot, hűtőben kihűtöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése