Hozzávalók:
20 dkg lazac
3 ek hántolt köles (50g)
90 g spenót (ennyi volt itthon, lehet akár 100g is)
1 nagy gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só
frissen őrölt bors, jó sok
1 tojás
A lazacot nagyon-nagyon apróra kockázom, a húsvágón úgy ahogy van lesózom, meglocsolom citrommal. Kicsit hagyom állni, amíg a kölest 3 vízből felforralom és leszűröm. A negyedik vízben már pattogásig főzöm.
A lazacot átteszem egy tálba, hozzáadom az aprított bébi spenótot, a zúzott fokhagymát, borsot, tojást és végül a főtt szűrt kölest.
Nagyobb golyókat készítek, nekem 7 db lett. Sütőpapíron 200°C-on sütöm kb 20 percet.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése