Hozzávalók:
1 nagyobb dundi batáta (50 dkg), a hosszúkást nehezebb tölteni, bár nem lehetetlen, ahogy a fázisképen is látszik a blogban.
10 dkg főtt vörös bab
1 kisebb lilahagyma
frissen őrölt bors
só
10 dkg reszelt light laktózmentes trappista
metélőhagyma jó sok
A batátát és a babot külön-külön sós vízben megfőzöm. Batátát kettévágom, belsejét kikaparom és félre teszem, legyen egy kis batáta hús a héjon. A kivájt csónakot sózom és frissen őrölt vegyes borssal alaposan beszórom.
A batáta belsejét felkockázom, elkeverem óvatosan a főtt babbal, hogy ne törjenek össze, hozzákeverem a kockázott lilahagymát, a frissen őrölt borsot és sót, reszelt sajtot.
Visszatöltöm a batáta héjába és 15 perc alatt 200 °C-on átsütöm.
Egész mennyiség 2 hatalmas férfi adag vagy 4 csajos :
Kalória: 796 Kcal
Szénhidrát: 108,3g
Fehérje: 47,7g
Zsír: 10,2g
1 férfias adag vagyis fél töltött batáta:
Kalória: 398 Kcal
Szénhidrát: 54,2g
Fehérje: 23,8g
Zsír: 5,1g

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése