Elég rég sütöttem már palacsintát, de már nagyon evett volna gyerkőcöm, úgyhogy hozzáfogtam, és ha már hozzáfogtam készítettem teljeskiőrlésű lisztből a fiúknak 78 db-ot, magamnak meg jelölten gm zablisztből, hozzáadott cukor nélkül 10 db-ot, úgyhogy jól el voltam egy fél délelőtt, de megérte.
Hozzávalók 10 db-hoz zabpalacsintához:
20 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
1 db tojás
2 dl lm tej
2 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
2 ek Eritrit
csipet só
1 kk sütőpor
Töltelékhez:
40 dkg friss málna
15 dkg Eritrit
3 ek utifű maghéj liszt
25 dkg lm túró
2 ek lm natúr joghurt
2-3 ek Eritrit
A palacsinta tészta hozzávalóiból botmixerrel palacsinta tésztát készítek, legalább egy órát hagyom állni, addig a zab még dagad. Forrósított palacsintasütőben sütöm úgy, hogy minden harmadik palacsinta előtt olajozom ki a sütőt 1 kk repceolajjal.
A töltelékhez a málnát és az Eritritet botmixerrel pépesítem, ha nem szereted a magokat benne, akkor botmixerezés után passzírozd le, minket nem zavart. Hozzákevertem az utifű maghéj lisztet és újra botmixereztem. Megvártam amíg elkezdett zselés állagot önteni, ezután töltöttem a palacsintákba.
Eredetileg csak málnás lett volna, de a férjem kitalálta, hogy tök jó lenne málnás-túrósan is, így fele csíkos lett.
Egész mennyiség: 1475 Kcal / 128g Ch
1 db Málnás-túrós palacsinta: 148 Kcal / 13g Ch
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése