60 db mini csigusz (5cm)
Egész mennyiség: 2757 Kcal / 355 Ch
1 db 45 Kcal / 6 Ch
Csiga tésztához
25 dkg zabpehelyliszt
25 dkg tönkölyliszt
3 dl mandulatej v más növényi
2 tk só
1 dl olaj
½ zcs porélesztő
Pizza krémhez:
2dl sűrített paradicsom
oregano
bazsalikom
só
édesítőszer
1 ek étekzési keményítő, ha nincs jó a tönköly liszt is.
A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót és az olajat, a tejben feloldom a porélesztőt kicsi cukorral és felfuttatom, és a tésztához adom. Összecsukott újjakkal, lapátoló mozdulatokkal összedogozom a tésztát egy kelesztőtálban. Rossz idő esetén beteszem a sütőbe 40°C-ra, 15 percre, nyáron kint az asztalon 15 perc alatt kelesztem, közben készítem a pizza krémet.
Pizza krémhez a sűrített paradicsomot elkeverem bazsalikommal és oregánoval, ha házi paradicsompüréd van, akkor adjál hozzá sót és kevés édesítőszert, ha boltival dolgozol, akkor előbb kóstold meg és az alapján ízesítsd. Adjál hozzá 1 ek gluténmentes (kukorica) keményítőt vagy tönkölylisztet, főzd fel alacsony hőfokon sűrűre.
A megkelt tésztát vedd félbe és nyújtsd téglalap alakúra, kend meg a pizza krém felével, ha úgy érzed, hogy még mindig lágy a krém, adj hozzá még lisztet vagy a bekent tésztára szórj lisztet. Tekerd fel és éles késsel vágd karikára.
Kicsi és sok csigákat kapsz, ha jobbról balra, széltében nyújtod a tésztát. Kevesebb és nagyobb csigákat kapsz, ha tőled a fal felé hosszában nyújtod a tésztát.
180°C-on 20-25 perc alatt kész. A tepsibe nem kell sütőpapír és bekenni sem kell, mert a tészta olajos így nem tapad le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése