8 db: 2384 Kcal / 310 Ch
1 db: 298 Kcal / 38,7 Ch
Húsvét vasárnapjára készül nálunk két féle kalács az egyik ez a kis barika, amit egész nap eszegethet a gyerekem. Ezt egyébként évközben többször is sütöm, jobban mondva sütjük, mert ehhez már Bence is odajön, hogy biztos szép dús bundája legyen, ne fázzanak jelszóval.
25 dkg tönkölyliszt
25 dkg zabpehelyliszt
3 dlg mandulatej
vanília rúd
3 marék édesítőszer
½ cs porélesztő + 1 tk cukor a futtatáshoz
5 dkg Vénusz vaníliás margarin
1 tojás+1 sárgája
szemének aszalt gyümölcs
1 tojás a kenéshez
A mandulatejben felforralom a vaníliát előző este és hagyom hűlni, tojásokat kiszedem a hűtőből, hogy ne legyenek hidegek. A liszteket összekeverem, a langyos tejben felfuttatom a porélesztőt a kristálycukorral. Hozzáadom a liszthez a tojásokat, az olvasztott margarint, édesítőszert és a futtatott tejet, alaposan kidagasztom. Kelesztem 15 percet. Apró kis golyókat, mint egy dió kicsipkedek a kelt tésztából és elkezdem a bari bundát összeállítani szorosan egymás mellé, végén fejecskét formázok, lekenem, és újra kelesztem az asztalon. Mehet a sütőbe 180°C-ra alsó- felső sütésre kb 30 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése