Frissen készült házi máktejből sütöttem ínyenc palacsintát, már alig vártam tegnap, hogy hazaérjek és hozzáfogjak. Természetesen gyerekem már megint nem amerikai palacsintát akart enni, pedig ezt a legegyszerűbb és leggyorsabb elkészíteni, majdnem paprikás is lettem rá, de gondoltam egyet: A sima palacsintát szépen meg Te megcsinálod magadnak :D. Én munka után már biztos nem fogok két félét sütni, ez meg mind az enyém lesz, úgyhogy fél adagot kevertem be, így másfél napi kis étkezésem le van tudva. Egyébként a sima palacsintába is máktejet tett a fiam, remekül működik vele a tészta és incsi-fincsi.
Hozzávalók:
100 g zabpehely darálva
100 g túró
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer vagy amit használsz
3 db tojás
1 csipet sütőpor
1/2 db narancs reszelt héja (lehetőleg bionarancs)
1 dl máktej (receptet a magtejek közt találod) ennek hiányában bármilyen növényi tej
Én 1 ek szemes mákot szerettem volna bele tenni még, de gyerek elterelte figyelmem.
A tojást, túrót és a tejet kikeverem egymással. A lisztet a sütőporral és az édesítőszerrel szintén kikeverem egymással, majd a két részt alaposan eldolgozom. Hagyom állni 15 percet végül tetszőleges halmokat teszek egy teflon serpenyőbe (vagy olajjal nagyon vékonyan kikent serpenyőbe). Nálam 6 nagyobb darab lett így.
Egész mennyiség:
Kalória: 759 Kcal
Szénhidrát: 71 g
Fehérje: 52 g
Zsír: 29 g
Mivel a máktejből is jött ki cukor illetve olaj(zsír), ezért ezek az értékek viszonylagosak, a ch és a zsír érték kicsit magasabb lesz, de nem számottevően.
IR, PCOS, esetén lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, nap bármely szakában fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése