Ma anyósom nagyon régi cseresznyés pitéjét sütöttem meg a tegnapi maradék leveskénhez. Kavart sütiről van szó, kanállal (IS) lehet mérni, szóval semmi macera szokás szerint. Egyszerűen imádom az ilyen recepteket, ami finom, laktató és mérleg sem kell hozzá, persze, ha vércukor vagy inzulin gondod van, akkor azért azt mégiscsak muszáj elővenni, így kimértem nektek grammra is mindent.
Hozzávalók 20x28 cm teszihez:
7 púpos ek barna rizsliszt vagy bármilyen más tk liszt (175 g)
1/2 zcs sütőpor
4 db tojás
100 ml tejszín
2 kis pohár joghurt (300 g)
50 ml olaj lehet kókuszolaj is (oliva ebbe a receptbe nem jó)
2 púpos ek 4x-es erősségű édesítőszer (ha nem diétázol, akkor 6 ek sima cukor)
150 g cseresznye
A lisztet elkeverem a sütőporral.
Külön tálba teszem az összes többi hozzávalót, habverővel alaposan eldolgozom.
A két részt elkeverem egymással, hogy ne legyen csomós, szintén habverővel eldolgozom.
A cukormentesen eltett cseresznyét, vagy fagyóból kiengedett cseresznyét magozom, kicsit kinyomkodom, 1 ek rizsliszttel megszórom, így nem áztatja el a tésztát és nem süllyed az aljára.
Az olajjal, liszttel kikent-szórt tepsibe öntöm a tésztát, megdobálom cseresznyével.
180°C-on sütöm 30 percet, de tűpróbáig biztosan. Ezután elzárom a sütőt, résre nyitott ajtó mellett még bent hagyom kb 10 percre, így nem esik össze.
Egész mennyiség:
Kalória: 2690 Kcal
Szénhidrát: 342 g
Zsír: 121 g
Fehérje: 52 g
*Fele-fele arányú gyors és lassú ch-t fog tartalmazni a tejszín és az olaj lassító hatása miatt, így IR, cukorbetegség esetén uzsonnára fogyasztható. Ebéd esetén a fő fogás ch-ját is hozzá kell számolni.
Jó étvágyat kívánok!
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése