Tejberizs helyett egy nagyon klassz bakancslistás édességet hozok ma nektek, ami detto ugyanolyan finom, csak lényegesen jobb a szervezetednek. Később leszel éhes utána, mert stabilabban tartja a cukrodat. A méréshez csak egy bögrére és egy kanálra lesz szükséged. Na, remélem már elég kíváncsiak vagytok, hogy elkészítsétek?
Hozzávalók:
1 dl barna bulgúr
6 dl mandulatej
1 dl barna bulgúr
6 dl mandulatej
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 tk nyírfacukros vaníliás pudingpor 20 g (v. zabpudingpor és édesítő pluszban)
1 tk nyírfacukros vaníliás pudingpor 20 g (v. zabpudingpor és édesítő pluszban)
A bulgúrt natúran kifőzöm 4 dl magtejjel alacsony hőmérsékleten. Amikor szépen kipattognak a szemek, félre húzom a hőről.
1 tk pudingot elkeverek 2 dl magtejjel, majd bulgúrhoz keverem. Visszateszem a hőre és egyet forralok rajta.
Hidegen vagy melegen tálalom. Elmondhatom róla, hogy a Tejbebulgúr a cukorbetegek tökéletes hamis tejberizse.
Egész mennyiség 470 g:
Kalória: 445 Kcal
Szénhidrát: 74 g
Kalória: 445 Kcal
Szénhidrát: 74 g
100 g Gránátalmás hamis tejberizs:
Kalória: 95 Kcal
Szénhidrát: 16 g
Kalória: 95 Kcal
Szénhidrát: 16 g
*IR, PCOS: a barna bulgúrnak és a magtejnek köszönhetően több, mint 2/3 részben lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz. Ha zabpudinggal készíted az egész lassú ch lesz így már a nap bármely szakában fogyaszthatod.
*Gastritis, gyomorfekély, GERD: Gyomor kímélése miatt laktózmentes tejjel vagy ahogy a receptben is írtam magtejjel készüljön. Zabpuding lenne a tökéletes választás, mert a zabból keletkező nyák a gyomor nyálkahártyát bevonja, így védi a savtól.
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése