Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. december 21., szombat

Sütőzacskós rántott hús

A sütőzacskós rántott hús ötlete onnan ered, hogy a csirkemellek meglehetősen szárazak, ha ezt zsírmentesen szeretném sütni sütőben egészen biztos puskaport kapok, ami valljuk be nem egy csodás élmény..úgyhogy kicsit izgulva bár, de nagy lelkesen tegnap kipróbáltam hogy működik, mert karácsonykor ezt szeretnék enni.
Minden képzeletem felülmúlta, a bunda nem lett ázott, a hús sem száraz, köszönhető a zsírmentes pácolásnak, úgyhogy megszületett a legújabb kedvencem..

Hozzávalók:
2 szelet csirkemell

1 kis doboz kefír
7 szelet Abonett (bármilyen)
3 púpos ek zabpehely
2 tojás tojás
és persze a sütőzacskó

A csirkemellet éppen egy picit megkopfolom, hogy lazább legyen a hús, sózom, kefírrel leöntve pácolom legalább 2 órát.

Aprítógépen aprítom az abonettet, hozzákeverem a durvára aprított zabpelyhet, pici sót majd alaposan elkeverem.

A pácból kivett húst ebbe az abonettes-pelyhes keverékbe  mártom, majd a sóval felvert tojásba, végül megint az abonettes prézlibe.

Sütőzacskóban, 210°C-on aranybarnára sütöm. Kb fél óra volt, úgyhogy érdemes egyszerre több adagot kisütni és a maradékot fagyasztani. Ha idegenkedsz a kukoricás abonettől, akkor az egész prézli lehet zabpehely, 6-7 ek elég 2 szelethez.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése