Hozzávalók 13 db-hoz:
1 db patisszon 300 g (mag és héj nélkül ennyi)
60 g hántolt köles
2 tojássárgája
45 g zabpehelyliszt
1 tk curry
só
A patisszont magozom, hámozom és nagy reszelőn lereszelem.
A kölest 2 vízből megfőzöm, amin felforrt folyó víznél leszűröm, újra felteszem és újra forralom, leszűröm folyóvíznél, ezután már rendesen kipattogásig főzöm. Így nem lesz keserű.
Mindent fenti hozzávalót elkeverek egymással, golyókat vagy lapos fasírtokat készítek 200°C-os sütőben sütöm 15 percet, ezután, hogy meg ne égjen visszaveszem a hőt 180°C-ra és még 20 percet kap.
Zöldfűszeres hamis krumplipürével tálalom
1 db Currys patisszon fasírt
Kalória: 43 Kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 5,6 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése