Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 30., hétfő

Tükörfasírt Ördögszekér salátán

Fasírthoz:
500g pulyka darálthús
1 tojás

Bors
Fokhagyma
Petrezselyemzöld
Nagy marék zabpehely
Fűszerpaprika
+ adagonként 1-1 tojás, én ötöt készítettem


Salátához:
Piros és zöld paprika
500 g ördögszekér gomba

Bors
Kakukkfű
Fehér balzsamecet
Olivaolaj
A fasírt hozzávalóit összekeverem, nagy gombocokat gyúrok réteszem a zsírpapírral kibélelt tepsibe, szétlapítom és kis fészket készítek belőle. A fészek közepére ütöm a tojást. Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütöm.
Közben elkészítem a salátát.
A gombát felszeletelem, oliván elkezdem lesütni, adok hozzá kakukkfüvet, sót és borsot. A paprikát vékony csíkokra vágom, amikor a gomba félig összeesett hozzáadom, öntök rá balzsamecetet kb egy kanálnyit, és addig sütöm amig az összes leve el nem párolódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése