Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. július 8., hétfő

Töltött grill ananász

Az egyik legtökéletesebb gyümölcs a grillezésre az ananász, bármilyen furcsa nem folyik szét a grillen és nagyon jól megtartja a szerkezetét, sőt ha héjastól teszed a grillre és megtöltöd, az ananász levében sülő húsok még kulinárisabb élvezetet adnak.


Hozzávalók:
1/2 db ananász
50 g áfonya
220 g afrikai harcsafilé, vagy más hal

halfűszer keverék

Az ananász kemény közepét késsel kivágom, a nagyja húst is kiszedem, ezt vagy megeszem, vagy szintén grillezem. A vastagabb hússal megmaradt ananászba egy halfűszerrel és sóval lepácolt harcsafilét teszek, csak úgy egészben ahogy belefér. Befedem áfonyával és citrommal vagy zöld citrommal..nekem ez utóbbi volt itthon.

Máris mehet a grillre, amikor már szépen sok levet eresztett a hal és az ananász. onnantól kezdve már 5-10 perc bőben elég a halnak, le lehet venni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése