Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 30., hétfő

Rénszarvas ragu karórépa pürével

Lapföldi estebédünk volt tegnap Rénszarvasból, ez valami Isteni volt, csak remélni tudom, hogy sima szarvas hússal is elérek valami hasonló ízhatást otthon.
Rénszarvas ragu karórépa pürével


1,2 kg Rénszarvas hús (2 zacskó fagyasztott)
2 nagy fej vöröshagyma
7 szem borókabogyó
3 db babérlevél
Kb 1 tk bors
1gerezd fokhagyma

2 dl sör
1 karórépa
2-3 ek laktózmentes tejföl
Kakukkfű
15 dkg erdei kék áfonya
1 ek méz
1 doboz zsenge zöldborsó levél
Vöröshagymát zsíron megpirítani aranybarnára, rátenni fagyosan a hagymára, befűszerezni, sózni ízlés szerint és hagyni lepárolódni. Amikor kiolvas felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst, főzni kb egy órát. Amikor kezd a lé elfőni felönteni 2 dl sörrel (medve sörrel) és tovább főzni amíg a hús megpuhul.
Közben a karorépát felkockázva megfőzni, turmixolóba tenni, tejföllel és sóval kiturmixolni, kb 2 tk kakukkfüvel kikeverni.
15 dkg kék áfonyát 1 ek mézzel lekvárrá főzni és a karórépa pürére tenni. Zsenge, főtt zöldborsó levéllel ettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése