Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 30., hétfő

Diós- bazsalikomos pesztós csirke Kakukkfüves édesburgonyával

Sült húshoz:
1 kg csirkemell
só 
natúr vegeta
nagy csokor bazsalikom
Olivaolaj
1 gerez fokhagyma
maréknyi dió
1 violife sajt ( nem tejérzéjenyekenek sima)
1 bocskor paprika


Burgonyapüréhez:
1 nagy édesburgonya
Mandula tej v sima

bors
kakukkfű
A csirkemellet csontozom, szeletelem, sózom és naturvegetázom.
A bazsalikomot a dióval turmixolom annyi olivával amennyivel éppen elviszi a gép. Sűrű massza legyen, ne tocsogjon. Hozzáadom a sót, fokhagymát és az aprított bocskort.
Jénait enyhén olivázok, ráteszem a csirkemelleket, ráhalmozom a pesztót, lefedem és puhára párolom. Amikor puha leöntöm a felesleges vizet róla, ráteszem a sajtot és megsütöm. Vigyázni kell ne száradjon ki.
Az édesburgonyát felkockázom, felteszem jó sós vízben főni. Amikor puha leszűröm, turmixolom növényi tejjel, hozzáadok sok borsot és sót, végül a friss kakukkfűről is bőven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése