Zabpogácsák kicsit csúnyák szoktak lenni, meg a hagyományos pogácsánál szárazabbak is, viszont a kovásznak hála most egy teljesen tökéletes ízű és állagú pogácsát tudtam kreálni..na jó még mindig nem egy tündérkirálylányos a kinézete, de nekem akkor is Ő a legszebb a világon.
Hozzávalók:
250 g zabpehely darálva (vagy zabpehely liszt)
1 tk (2 g) por élesztő
1 tk só
1 tojás sárgája
100 g túró
200 g tejföl
1 ek oliva olaj
100 g kovász
1 marék spenót levél
+ 1 tojás kenéshez
Kovász receptjét itt eléritek, már a 2-3 napos kovász is tökéletes hozzá.
A darált zp-et elkeverem a sóval.
Mélyedés készítek, beleteszem a tojássárgáját, túrót, tejfölben kikevert élesztőt, olajat, kovászt. Az egészet alaposan kidolgozom. Egy nagyon ragacsos tésztát kell kapni.
Hagyd a konyha pulton 20 percre, amikor összeállt, nyújtsd ki, szórd meg aprított spenót levéllel, hajtogasd össze, minden hajtogatáshoz szórj levelet. Hagyd kelni 60 percet.
Nyújtsd ki pogácsa vastagságra, 5 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd ki őket, kend le tojással. Mehet a sütőbe 190°C-ra 30 percre.
Egész mennyiség 18 db:
Kalória: 2080 Kcal
Szénhidrát: 204 g
1 db Spenótos kovászos zabpogácsa:
Kalória:116 Kcal
Szénhidrát: 11 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése