Oldalak

Oldalak

2020. április 3., péntek

Zelleres burgonya krémleves

A mai ebéd kizárólag gyerekemnek készült, ahogy elnézem még egy neki futás és el is fogyott. Bátran merem ajánlani azoknak, akik gyorsan leszeretnék tudni a leves témát, mint előételt.

Hozzávalók 1 l leveshez
520 g (3 db) burgonya
100 g zeller gyökér
1/2 db vöröshagyma (32 g)
1 ek olaj
1-2 db babérlevél
csipet őrölt szerecsen dió
1 tk só
1 púpos ek tejföl (60 g)
1 tk teljes kiőrlésű tönköly liszt

Leves betétnek brokkolit kért (tudom, tudom az én gyerekem egy UFO) és mellé még ment házi kovászos kenyér

Minden zöldséget (burgonya, zeller, hagyma) kicsire vágok, olajon lepárolom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, sózom, hozzáadom a babérlevelet, szerecsen diót. Fedő alatt készre főzöm. Mielőtt megfőne, beletettem a brokkoli rózsákat, amikor megfőtt kiszedtem külön kis tálba, és kiszedtem a babérleveleket is.

A tejfölt kikeverem liszttel, hőkiegyenlítéssel elkeverem, majd az egészet a levesbe öntöm. Nem baj, ha csomós lesz, mert most át kell az egészet turmixolni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése