Oldalak

Oldalak

2020. április 6., hétfő

Répatorta tekercs

Mi lenne, ha a húsvéti sütés gyerekjáték lenne, na és ha még sütni sem kellene rá? Receptemmel igazi móka lesz az édesség készítés, mert bármelyik unatkozó csemete játszi könnyedséggel eltudja készíteni.


Hozzávalók:
250 g zabpehely
2 db (190 g ) reszelt sárgarépa
100 g durvára darált dió
1 dl tej
1 tk fahéj
2-3 ek 4x-es erősségű édesítőszer (kóstold  meg ha kevés a 2 ek tegyél hozzá még egyet)

Krémhez:
1 kis doboz túró (250 g)
1 kis doboz mascarpone (250 g)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Ennek a mennyiségű krémnek szerintem a fele is elég, akkor igen sok kalóriát lehet spórolni.

Szóráshoz 1 marék kókuszreszelék

Ahogy a fázis képeken is látszik nálunk a sütit a fiam készítette, úgyhogy ha neki könnyen ment valószínű bárki másnak is.

Keverj a zabepehelyhez fahájat, édesítőszert. 
Ezután adj hozzá diót, répát. 
Önts hozzá kb 80 ml tejet, a lényeg, hogy ne az egész 1 dl-t. Hagyd állni addig amíg a krém minden hozzávalóját elturmixolod..Ezt ne gyerek csinálja, mert leégetheti a botmixert, nehéz a krém.

Ezután a maradék tejet is az addigra kemény masszához lehet önteni és azonnal két sütőpapír közt kinyújtani a masszát. A cakkos széleit egy palacsinta forgatóval téglalapra igazítom és újra nyújtom.

Mehet rá a krém egyenletesen eloszlatva.
Meghempergetem kókuszreszelékben, betekerem a sütőpapírba, mint egy szaloncukrot. Mehet a hűtőbe 1 órára. Éles késsel tetszőlegesen felvágom.

Egész mennyiség: 
Kalória: 3142 Kcal
Szénhidrát: 176 g

Fél adag krémmel készítve az egész mennyiség:
Kalória: 2446 Kcal
Szénhidrát: 170 g








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése